HTML

Obsession

All about my obsessions. Feltárok mindent hobbijaimról, kedvenceimről, minden, ami a napjaimban érdekel. ^^

Címkék

amerikai (1) birman (1) cassandra (1) exotic (1) görbefülű (1) kitty (1) lógófülű (1) macska (4) skót (1)

Amerikai görbefülű macska

2011.07.23. 23:02 Lora Kay

Csendesen udvarias.

Ez a faj először Amerikában jelent meg. 1981-ben egy hosszú, selymes szőrű, görbefülű kismacskát talált Grace és Joe Ruga kaliforniai otthonuknál. Ezután befogadták és bejegyeztették, mint új macskafaj. Azóta persze jócskán elszaporodott, Amerikában nagyon kedvelt görbe füle miatt főleg, jól otthonra talált odaát. Más macskákkal ellentétben, akiknek szintén furcsa fülük van, náluk például nem porchiány miatt görbül hátra a fülük. Ez genetika.

Ez a sajátos jelleg a macska arcát manószerűvé teszi, csodálkozó arckifejezést adva neki. A jelleg dominánsan öröklődik, vagyis bármilyen macskát párosítunk egy görbe fülűvel, az utódok fele arányban görbe füllel születnek. A kiscicák érdeke mód egyenes füllel jönnek a világra, aztán pár naposan kezd el görbülni a fülük és úgy 16 hetes korukra éri el végleges formáját.

Közepes méretű macska, akinek teste kb. másfélszer olyan hosszú, mint amilyen magas, és fénylő eleganciájával a török angórára hasonlít. Feje ék alakú, méltóságteljes, fülei pedig fajtájára jellemzően egyediek. Az ideális fül kerek érme alakú, nagy és hátra hajlik. A visszafogottan nagy szemek a fajta tökéletes képviselőinél colorpoint kékek. Az amerikai görbe fülűnek egyenes lábai vannak, kerek, közepes méretű mancsokkal. A farkat vastag és bozontos szőrzet fedi, a tövénél szélesebb, a vége felé elvékonyodik. A macska szőre hosszú vagy rövid, ám mindig selymes és rásimul a bőrre. Aljszőrzete nagyon vékony. Színe bármilyen lehet.

(forrás: neno-cica.eoldal.hu; macskak.net)

A füle tényleg különleges és ettől számomra ellenállhatatlan. :D

Szólj hozzá!

Címkék: amerikai macska görbefülű

A bejegyzés trackback címe:

https://loralife.blog.hu/api/trackback/id/tr333092488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása