HTML

Obsession

All about my obsessions. Feltárok mindent hobbijaimról, kedvenceimről, minden, ami a napjaimban érdekel. ^^

Címkék

amerikai (1) birman (1) cassandra (1) exotic (1) görbefülű (1) kitty (1) lógófülű (1) macska (4) skót (1)

Skót lógófülű macska

2011.07.23. 23:15 Lora Kay

A mutáció csodákra képes.

A skót lógófülű macska vadonatúj, ám mégis régi keletű fajta. Régebbi természettudományos leírások ugyanis emlegetnek bizonyos lógó fülű cicákat, amelyeket Kínában "fedeztek fel" a zoológusok.

Nem tudni pontosan, hogyan kerültek ezek a minden bizonnyal spontán mutáció révén kialakult macskák Skóciába, mindenesetre a napjainkban látható legtöbb ilyen fajta cica egy Susie nevű, fehér színű és lógó fülű nősténytől származik.

Ez a fáma szerint valamikor az 1960-as évek elején jelent meg az egyik skóciai farmon. S miután a lógó fül: mutáció; és ha lógó fülű egyedeket pároztatnak egymással, az rendszerint torz utódokat eredményez, a skótok ezeket a cicákat olyan álló fülű macskákkal pároztatták, mint például a brit és az amerikai rövid szőrű cicák.

Egyelőre korántsem próféta a saját hazájában; legalább annyi az ellenzője, mint a híve!

A skót lógó fülű kismacskák normális, hegyes, álló füllel jönnek a világra. Füleik kéthetes koruk körül kezdenek lekonyulni. Minden alomban, ahol az egyik szülő skót lógófülű, lesz néhány kiscica ilyen mutáns génnel.

(forrás: haziallat.hu; wikipédia)

Elég furcsa kinézetet ad a fajtának a lógó fül, de szerintem szép, ugyanakkor nem tudom mellette vagy ellene álljak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: skót macska lógófülű

A bejegyzés trackback címe:

https://loralife.blog.hu/api/trackback/id/tr423092518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása